Sürgősségi meditáció - frissítés

Itt olvashatók a friss hírek a Sürgősségi meditációról. Az alábbi témákat érintjük:
  • Új: súlyos áradások Japánban
  • Új: palesztin falvak lerombolása a Nyugati Parton
  • Érvényben lévő: a Kilauea vulkán kitörése
Új: súlyos áradások Japánban

Özönvízszerű esőzés okozott súlyos áradásokat és földcsuszamlásokat Japán dél-nyugati részén. Legalább 51 ember meghalt és többen eltűntek.


A hiroshimai prefektúrát érintette legsúlyosabban, számos fölcsuszamlással, ami legalább 51 embert megölt embert és a hatóságok arról figyelmeztetnek, hogy a halottak száma nőni fog.

Majdnem 5 millió embert evakuáltak, mivel megsemmisült az otthonuk és az autóikat elmosta az ár.Néhány területen több, mint 1 m eső esett és mintegy 48000 katonát, rendőrt és tűzoltót vonultattak fel a mentési műveletekhez - mondta a kabinet főtitkára, Yoshihide Suga. Ezenkívül még 21000-en állnak készenlétben.


Az esőzések akadályozzák a mentési műveleteket Hiroshimában, Ehimében, Okayamában, Kyotoban és más területeken.

A vízszint 5 méterre emelkedett a leginkább érintett területeken és emiatt néhány lakos a háztetőkre és az erkélyekre kényszerült, hogy így hívják fel a mentőhelikopterek figyelmét.


Bár Japán nyugati és keleti részén lecsillapodott a légköri front, fennáll annak a kockázata, hogy újra heves esőzések lesznek, mivel meleg levegő áramlott a front irányába - mondta a japán meteorológiai ügynökség - és a már elárasztott területeken még több esővel kell szembenézni.


Új: palesztin falvak lerombolása a Nyugati Parton

Izrael azt tervezi, hogy lerombolják annak a 173 palesztinnak az otthonát, akik a kis pásztorközösségben, Khan al-Ahmarban élnek, valamint azt az iskolát, ahová 150 gyermek jár a területről. Múlt hónapban az izraeli legfelsőbb bíróság elhárította a legutolsó akadályt e barbár tett elől, hogy leromboljanak egy egész közösséget azért, hogy erővel elvigyék az ott lakókat és elvegyék a földjüket. Izrael bejelentette, hogy az a terület, ahonnan ki fogják lakoltatni a palesztinokat, a közeli Kfar Adumin telep kiterjesztésére fog szolgálni.

Most a hatóságok újabb akcióba léptek és elrendelték a lerombolást Khan al-Ahmar összes építményére.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jun/14/israel-destroy-palestinian-village-khan-al-ahmarEz a piciny beduin falu azoknak az egykor nomád családoknak ad otthont, akik azután telepedtek le, miután az izraeli hadsereg kiűzte őket a déli sivatagból hét évtizeddel ezelőtt. Néhány lakó a közeli gyárakban dolgozik, melyek izraeli telepesek tulajdonában vannak.
Khan al-Ahmar sok palesztin számára jelentőséggel bír, mint a szuverenitásukért vívott küzdelem sarokköve. Egy olyan közösségről van szó, akiknek az elhelyezkedésük stratégiailag annyira fontos, hogy ha eltávolítanák őket, az összetörné a reményt egy jövőbeli ország kialakulására.

Biztonsági erők a területet zárt katonai zónává nyilvánították és megakadályozták az újságírók és diplomaták belépését. A katonaság által kísért buldózerek rontottak be és kezdték el a földdel egyenlővé tenni a területet.
"Úgy alszunk el, hogy félünk és úgy ébredünk fel, hogy félünk. Komolyan gondolják." - mondta Tahree Abu Dahouk, egy négy gyermekes anyuka, akinek minden gyermeke 10 év alatti, miközben szürke egyenruhát viselő határőrök kint járőröztek.

Az ENSZ szerint szerdán, amikor az izraeli erők először beléptek, 35 palesztint sebesítettek meg, másokat pedig letartóztattak. Jelentések szerint egy izraeli katona is megsebesült. "Itt háború volt" - folytatta Abu Dahouk, aki 14 évvel ezelőtt házasodott be a faluba.


Szerencsére az izraeli legfelsőbb bíróság csütörtökön felfüggesztette a beduin falu tervezett lerombolását a megszállt Nyugati Parton, melynek sorsa a palesztin tüntetők és a nemzetközi aggodalom fókuszába került - mondta a lakosok egyik ügyvédje.

A legfelsőbb bíróság végzése, amit egy nappal azután adtak ki, hogy az izraeli biztonsági erők verekedést szítottak Khan al-Ahmarban azáltal, hogy buldózerekkel vonultak be, kimondja, hogy az államnak július 11-ig reagálnia kell a faluban élők azon állítására, hogy igazságtalanul elutasították építkezési engedélyeiket - mondta a Reuters-nek Alaa Mahajna ügyvéd.


Ezért kérjük, ha vezettetést éreztek, vegyétek be a jelenlegi japán áradásokat és a Nyugati Parton lévő palesztin falvak lerombolását a 17:00 órakor végzendő Sürgősségi Meditációba a következő néhány napban.

Érvényben lévő: a Kilauea vulkán kitörése

Jelenleg is folyamatosan zajló tektonikus tevékenységek mennek végbe a Kilauea vulkánnál. A vulkán továbbra is aktív és a Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkban óriási víznyelők nyílnak meg.

https://www.express.co.uk/news/world/985374/hawaii-volcano-update-huge-sinkholes-kilauea-national-park-USGs

A következő két hónap során előfordulhatnak majd gyakori és pusztító tektonikus tevékenységek, melyek hatással lehetnek a területre.

Ezért kérjük, ha szeretnétek, ezt továbbra is vegyétek bele a Sürgősségi Meditációtokba, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a károkat.

A Fény győzelme!

Megjegyzések