Sürgősségi Meditáció - fókuszban a dél-ázsiai monszun okozta áradások

Az elmúlt hét során heves monszunok söpörtek el otthonokat és okoztak földcsuszamlásokat Dél-Ázsia szerte, ami emberek millióit érintette és mintegy 180 életet követelt.

A monszunok rendkívül fontosak az öntözéshez és feltöltik a felszín alatti vízkészletet is, valamint enyhülést hoznak a könyörtelen nyarak után. De a júniustól szeptemberig tartó esőzések halálossá is fordulhatnak és ebben az évben újra hatalmas pusztításokat végeztek.

https://www.theguardian.com/environment/2019/jul/16/death-toll-from-floods-in-south-asia-rises-to-more-than-100Úgy tűnik, eddig Nepált érintette a legsúlyosabban a monszun - a hatóságok szerint legalább 83-an meghaltak. További 29 ember halt meg India észak-keleti államaiban: Bihárban és Asszámban.

Szökőárak pusztítottak Pakisztánban és Bangladesben, amik Indiával nyugaton és keleten határosak. Hatóságok szerint Pakisztánban 28-an haltak meg, Bangladesben pedig 16-an, villámcsapásoktól.


Indiában több, mint 6,7 millió ember érintett közvetlenül az áradásokban - 2,5 millió ember Bihár államban, 4,2 millióan pedig Asszámban.


Az áradás különösképpen veszélyeztette azt a 900.000 rohingja menekültet, akik Bangladestől délre élnek táborokban. A heves esőzések április óta legalább 10 embert megöltek a táborokban és ezernyi ideiglenes otthont pusztítottak el.


Szövetségi és állami szervek dolgoznak éjjel-nappal mind a négy érintett országban, hogy evakuálják azokat, akik a magas kockázati területeken élnek. Nepálban legalább 42.000 fős biztonsági személyzetet mozgósítottak a mentésre és a segélyműveletekre - a rendőrséget, a katonaságot és a félkatonai szervezeteket.

A segélyszervezetek és egészségügyi dolgozók más miatt is aggódnak - mint ismeretes, a víz útján terjedő betegségek, mint a vérhas, az árvizek utóhatásaként terjednek és a tönkrement csatornahálózat csak súlyosbítja ezeket a higiéniai problémákat.

A haszonnövényekben és az állatállományban fellépő veszteségnek is potenciálisan pusztító hosszútávú hatása lehet.Az indiai hatóságok küzdöttek azért is, hogy eljussanak azokhoz az állatokhoz, melyek az áradás miatt elrekesztve maradtak a világörökségbe tartozó Kaziranga nemzeti parkban, amely a világ rinocérosz állományának mintegy kétharmadának ad otthont.

https://www.cbsnews.com/news/monsoon-season-2019-floods-india-nepal-pakistan-bangladesh-death-toll-rhinos-today-2019-07-16/

Ezért azt javasoljuk, hogy vegyétek bele a Sürgősségi Meditációba a dél-ázsiai áradásokat minden nap 16:00 órakor, amíg az áradások alább nem hagynak. Vizualizáljátok, hogy az áradás a lehető leggyorsabban visszahúzódik és a lehető legkisebb kárt okozza. Azt is vizualizáljátok, hogy az érintett területeken élő embereknek biztosítják a szükségleteiket és orvosi ellátásban részesülnek. Vizualizáljátok, hogy a közösségek visszatérnek normális életükbe amilyen gyorsan lehetséges.


A meditáció vezetett változata:


A Fény győzelme!

-----------------------------------------------------------------------

Néhány szó erről a blogról:

A We Love Mass Meditation/Szeretjük a tömegmeditációkat oldal tömeges meditációkat szervez, melynek célja. hogy a lehető leghamarabb és a lehető legzökkenőmentesebben érjük el a planetáris felszabadulást.

Kérjük, ha vezettetést éreztek, csatlakozzatok minden nap az alábbi meditációk bármelyikéhez:

Sürgősségi Meditáció 15:00 órakor (téli időszámítás szerint):

Kulcs a Szabadsághoz Meditáció 16:00 órakor (téli időszámítás szerint)

Buddhikus Oszlop Meditáció 16:30-kor (téli időszámítás szerint):

Különféle célból is szervezünk rendszeresen különböző tömegmeditációkat, melyek itt találhatók:

Sürgős pénzügyi támogatást is nyújtunk a Fénymunkásoknak világszerte. Az alábbi linken tehetitek meg felajánlásotokat:


Kérjük, segítsetek/támogassatok minket egy zökkenőmentes átmenetért a planetáris felszabadításban a legmagasabb Fényben.

Megjegyzések