Árvízkatasztrófa Indiában

Az indiai Kerala államban az évszázad legsúlyosabb árvizei több, mint 370 embert öltek meg és több, mint 800.000 ember segélytáborokba kényszerült. Az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog.

https://www.aljazeera.com/news/2018/08/disaster-deadly-kerala-floods-displace-800000-180819142342769.html

Az állam minisztere katonai erősítést kért a mentési munkálatokhoz. A monszun három hónappal ezelőtt kezdődött és több, mint 370 ember halt meg az árvizek és földcsuszamlások miatt.

Mivel a vízszint megemelkedett, sokak számára rendkívül nehéz hozzájutni élelemhez és alapvető szükségletekhez vagy éppen biztonságos helyre eljutni.

Indian volunteers evacuate local residents in a boat at Kozhikode, in the Indian state of Kerala. Picture: AFPThe death toll from floods in India's tourist hotspot is rising. Picture: AFPA jelenlegi monszun időszak alatt Keralában az átlagos esőzés egyharmadánál több eső esett és az elmúlt száz év legsúlyosabb áradásai zajlanak.

A 9 nappal ezelőtt kezdődött legutóbbi küzdelemben 164 ember halt meg és több, mint 800.000 ember kényszerült mintegy 1500 segélytáborba.

Szombat reggel újra heves esőzések kezdődtek az államban, ami lassítja a mentési munkálatokat és a segélyszállítmányok elzárt területekre való eljuttatását. Az elzárt területeken élők napok óta nem részesültek segítségben és csak hajóval vagy helikopterrel lehet őket megközelíteni.

Az esőzések várhatóan vasárnap fognak alábbhagyni.

Indian commuters travel in a truck to a safer place as flood waters ravaged Kerala. Picture: AFP

Az esőzések a közlekedési hálózatban is zavarokat okoztak Keralában, ami a helyi és a külföldi turisták látogatásának fő célpontja. 

Szántóföldeket is elárasztott a víz. Az állam a fő termelője a teának, kávénak és olyan fűszereknek, mint a fekete bors és a kardamom.

Houses destroyed by a landslide in Kerala, South India, after devastating floods that have killed more than 300. Picture: Manjunath Kiran /AFP


Ezért kérjük, ha vezettetést éreztek, az indiai árvizeket is vegyétek bele a napi, 16:00 órakor végzendő Sürgősségi Meditációtokba és vizualizáljátok, hogy a mentési munkálatok a lehető leggördülékenyebben zajlanak és hogy az emberek részesülnek az oly szükséges orvosi segítségben, élelmiszer ellátásban és logisztikai támogatásban.

A Fény győzelme!

Megjegyzések