Sürgősségi Meditáció - fókuszban az amazonasi erdőtüzek

Az elmúlt néhány hónap során sok erdőtűz keletkezett szerte a világon.

Az amazonasi esőerdőben tomboló erdőtüzek száma is rekordot döntött ebben az évben.

https://www.aljazeera.com/news/2019/08/amazon-burning-brazil-reports-record-surge-forest-fires-190821052601171.html

A brazíliai Amazonas államban szükségállapotot hirdettek ki az állam déli részén és annak fővárosában, Manausban a lángok miatt. A képeken az is látszik, hogy Roraima állam legészakibb részét sötét füst borítja. A Peruval határos Acre államban környezetvédelmi riadó van augusztus 16., péntek óta.

https://www.express.co.uk/news/world/1168414/Amazon-Rainforest-fire-updates-cause-start-Brazil-map-emergency-amazon-forest-fires-latest

Műholdkép 2019. augusztus 11-ről, melyen a brazil államok fölött lévő füstfelhő látható 
Forrás

Augusztus 19-én, hétfőn Sao Paolo sötétbe borult a füst miatt, ami Rondônia és Amazonas államok lángjaiból szállt a város fölé és kb. egy órára elsötétítette az eget.Az Express.co.uk becslése szerint kb. 260 millió hektárnyi területet érint a tűz. A Google riasztórendszere alapján a tűz által körbevett terület nagyobb, mint Brazília fele.

Az alábbi térkép az InfoAmazonia oldalról az augusztus 21-i, szerdai 14:45-ös állapotot mutatja a Brazília szerte tomboló erdőtüzekről. A grafikonon lévő piros pöttyök az elmúlt 24 órában tomboló tüzeket mutatják, míg a sárga árnyékolás azt mutatja, hogy a műholdfelvétel készítésekor hol voltak a legintenzívebb tüzek.

Amazonasi esőerdő tűz: a térkép az erdőtűz kiterjedését mutatja
Forrás

Brazíliában gyakran fordulnak elő erdőtüzek a száraz időszakban, de ez az év rosszabb volt, mint általában - az INPE (Brazília Nemzeti Űrkutatási Intézete) szerint, amely azt is elmondta, hogy a nagyszámú erdőtüzek nem tulajdoníthatók csupán a száraz időszaknak és nem számítanak természetes jelenségnek. Ezenkívül a tüzeket szándékosan okozták illegális erdőirtás céljából, hogy állattenyésztéssel tudjanak foglalkozni a területen. Az INPE feljegyzései szerint 2018 és 2019 között mintegy 84%-kal nőtt a tűzesetek száma Brazíliában, a legtöbb az amazonasi esőerdőben.


Az Amazonas jelenti a bolygó még meglévő esőerdeinek több, mint felét és magában foglalja a világ legnagyobb és biológiailag legsokszínűbb trópusi esőerdő területét. Az esőerdő legalább 55 millió éve létezik. Becslések szerint az erdő mintegy 390 milliárd fának ad otthont, melybe 16.000 féle fafajta tartozik.

Légi felvétel az amazonasi esőerdőről
Forrás
A WorldAtlas.com szerint az amazonasi esőerdő több, mint 2.000 állatfajnak ad otthont: 427 emlősfajnak, 1.300 madárfajnak, 378 hüllőfajnak és több, mint 400 kétéltű fajnak.

Ezért javasoljuk, hogy vegyétek bele ezt az amazonasi esőerdőben kialakult erdőtüzet is a naponta 16:00 órakor végzett Sürgősségi Meditációtokba.

Ugyanúgy, mint a többi erdőtűznél, vizualizálhatjátok, hogy ezt a rengeteg erdőtüzet sikerül a lehető leghamarabb megfékezni és eloltani.

Buddhikus Oszlopot is emelhettek az amazonasi esőerdő fölé a naponta 17:30-kor végzett Buddhikus Oszlop Meditáció során, hogy segítsünk megtisztítani az erdőtüzek által előidézett sötét energiát és negatív anomáliát.

A Fény győzelme!

-----------------------------------------------------------------------

Néhány szó erről a blogról:

A We Love Mass Meditation/Szeretjük a tömegmeditációkat oldal tömeges meditációkat szervez, melynek célja. hogy a lehető leghamarabb és a lehető legzökkenőmentesebben érjük el a planetáris felszabadulást.

Kérjük, ha vezettetést éreztek, csatlakozzatok minden nap az alábbi meditációk bármelyikéhez:

Sürgősségi Meditáció 15:00 órakor (téli időszámítás szerint):

Kulcs a Szabadsághoz Meditáció 16:00 órakor (téli időszámítás szerint)


Kozmikus Központi Faj Meditáció 16:15-kor (téli időszámítás szerint):

Buddhikus Oszlop Meditáció 16:30-kor (téli időszámítás szerint):

Az Alnilam áldásai Meditáció 16:45-kor (téli időszámítás szerint)


Különféle célból is szervezünk rendszeresen különböző tömegmeditációkat, melyek itt találhatók:


Sürgős pénzügyi támogatást is nyújtunk a Fénymunkásoknak világszerte. Az alábbi linken tehetitek meg felajánlásotokat:


Kérjük, segítsetek/támogassatok minket egy zökkenőmentes átmenetért a planetáris felszabadításban a legmagasabb Fényben.

Megjegyzések