Sürgősségi Meditáció naponta - fókuszban az indonéz szökőár

Szökőár söpört végig szombaton éjjel Indonéziában a Szundra-szoros környéki partokon, helyi idő szerint 21:30-kor, magyar idő szerint 15:30-kor. A nemzeti katasztrófa-elhárítási hivatal jelentése alapján a média beszámolója szerint mintegy 222 ember meghalt és 843 megsebesült, valamit 28 ember eltűnt, miután a szökőár házak és épületek százait pusztította el. A hatóságok arra számítanak, hogy a halottak száma növekedni fog, mivel sok olyan érintett terület van, ahová még nem sikerült eljutni a mentőalakulatoknak.

https://www.rt.com/news/447230-indonesia-tsunami-sunda-strait/

https://www.theguardian.com/world/live/2018/dec/23/indonesia-tsunami-dozens-dead-hundreds-injured-after-anak-krakatoa-erupts

A cunamit megelőzően nem adtak ki riasztást. Az indonéz Meteorológiai, Klimatológiai és Geofizikai Hivatal (BMKG) elmondta, hogy a hullámot nem földrengés, hanem valószínűleg a Krakatau vulkán kitörése okozta. A hivatal később elmagyarázta, hogy a korai előrejelző rendszereik többnyire a tektonikus és nem a vulkáni aktivitást jelzik. Így a rendszer nem adott riasztást erre a cunamira.

Forrás: https://edition.cnn.com/2018/12/22/asia/deadly-tsunami-indonesia/index.html

Úgy tűnik, a szökőárat vízalatti földcsuszamlások kombinációja indította be, amit a Szundra-szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése okozott, amely Jáva és Szumátra szigete között fekszik.


"Köztudott, hogy a vulkánok hatalmas hullámokat tudnak generálni. A mechanizmus hatalmas mennyiségű vizet szorít ki. Nem úgy a klasszikus, földrengés okozta cunami esetében, amikor a tengerfenék föl vagy le tolódik. Úgy tűnik, egy vulkánkitörés valamiféle földcsuszamlást eredményezhet." - mondta Jonathan Amos, a BBC egyik tudományos tudósítója.


A szökőár lehetséges oka. Forrás: BBC és Kaliforniai Egyetem, Santa Cruz https://www.bbc.com/news/world-asia-46663158

A szökőár kevesebb, mint 3 hónappal a 7,4-es erősségű földrengést követően történt, ami a Celebesz szigetén lévő Palu városában 2256 embert ölt meg.


A Krakatau vulkán felelős az írott történelem egyik legpusztítóbb vulkánkitöréséért: 1883-ban több mint 36000 ember halálát okozta, közvetlenül és az általa beindított szökőár következtében.


Több száz ember sérült meg a szökőárban.
 Forrás: https://edition.cnn.com/2018/12/22/asia/deadly-tsunami-indonesia/index.html

Jelenleg a segélyszervezetek segítenek a sérültek evakuálásában és tiszta vizet, vitorlavásznat visznek és menedéket nyújtanak nekik. A Vöröskereszt képviselője elmondta, hogy felkészültek arra, hogy valószínűleg betegségek fognak kitörni a térségben.

Annak érdekében, hogy segítsünk enyhíteni a helyzeten, bele fogjuk venni ezt az indonéziai szökőár katasztrófát a naponta végzett Sürgősségi Meditációnkba 15:00 órakor, a helyzet stabilizálódásáig. Vizualizáljátok, hogy a mentőcsapatok gyorsan eljutnak a nehezen elérhető területekre és minden érintett ember érzelmi és orvosi támogatásban részesül. És vizualizáljátok, hogy életkörülményeik a lehető leggyorsabban javulnak.
A Fény győzelme!

-----------------

Néhány szó erről a blogról:

A We Love Mass Meditation/Szeretjük a tömegmeditációkat oldal tömeges meditációkat szervez, melynek célja, hogy a lehető leghamarabb és a lehető legzökkenőmentesebben érjük el a planetáris felszabadulást.

Kérjük, ha vezettetést éreztek, csatlakozzatok minden nap a Sürgősségi Meditációhoz 16:00 órakor (nyári időszámítás szerint) és a Kulcs a Szabadsághoz Meditációhoz 17:00 órakor (nyári időszámítás szerint).

A Sürgősségi Meditáció linkje itt látható:


Link a Kulcs a Szabadsághoz Meditációhoz:


Link a Buddhikus Oszlop meditációhoz:


Különféle célból is szervezünk rendszeresen különböző tömegmeditációkat, melyek itt találhatók:


Sürgős pénzügyi támogatást is nyújtunk a Fénymunkásoknak világszerte. Az alábbi linken tehetitek meg felajánlásotokat:


Kérjük, segítsetek/támogassatok minket egy zökkenőmentes átmenetért a planetáris felszabadításban a legmagasabb Fényben.

Megjegyzések